Annons

Mathilda vann landskamp i Danmark: ”Så himla roligt”

I helgen var det landskamp i skyttegrenen 50 meter korthåll mot Danmark. I ungdomsklassen deltog Mathilda Hjelm från Kalmar som gjorde sin sista tävling som ungdom – och det slutade med guld i den individuella tävlingen.
Publicerad 22 augusti 2023 • Uppdaterad 24 augusti 2023
Mathilda Hjelm stoltserar med guldmedaljen.
Mathilda Hjelm stoltserar med guldmedaljen.Foto: Privat

– Det var femte året i rad som jag är med i den här landskampen och andra gången som jag vinner själva tävlingen, säger Mathilda.

Vägen till guldet skulle visa sig bli en nervös historia.

Annons

– Man skjuter 15 skott i finalen och jag klättrade i placeringar hela tiden. Jag visste att jag var tvungen att skjuta en tia sista skottet för att ha en chans. Pulsen bara ökade och alla började klappa i bakgrunden. Jag sköt en tia och adrenalinet släppte, men jag visste inte hur jag låg till. Jag visste att det var väldigt tajt i toppen, säger Mathilda och fortsätter:

– Han som rapporterade resultatet pratade ju danska och jag förstod inte riktigt vad han sa. Jag bara stod och väntade och när jag väl fattade vad som hänt blev jag så glad och det var så himla roligt. Jag har haft en tuff säsong, så det var skönt att veta att man kan prestera när det väl gäller.

Tävlingen var Mathildas sista i ungdomsklassen där man får vara upp till 25 år. Nu är siktet istället inställt mot seniorklassen.

– Jag vill ju fortsätta tävla. Det är uttagning till landskampen varje år och jag vill fortsätta bli uttagen. Det är en väldigt rolig tävling.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons