Annons

Matmarknad från Frankrike besöker Kalmar stadsfest

Under tisdagen håller företaget Geraud Markets på att förbereda sig för fullt i stadsparken i Kalmar. Robert Norrhede, eventansvarig för evenemanget, hoppas på ett stort besöksantal under de kommande dagarna.
Publicerad 8 augusti 2023
Kalmar Stadspark.
Kalmar Stadspark.Foto: Mostphotos

Onsdagen den 9 augusti öppnar matmarknaden ”International Food Festival” upp för besökare i Kalmar stadspark. Det är en marknad som bjuder på mat från hela världen. Bland annat från USA, Italien, Frankrike, Polen och Tyskland. Från några av de länderna kommer det även att finnas ostar som man kan få köpa med sig hem.

– Vi försöker att vara så autentiska som möjligt. Kommer du bort till venezuelanerna så pratar de spanska, går du till polackerna så pratar de polska och fransmännen så pratar de franska. Vi försöker att hålla det så att de land som man representerar, även är de land som man kommer ifrån, säger Robert Norrhede.

Annons

Geraud Markets är företaget som arrangerar matfestivalen. De arbetar främst med marknader och festivaler runt om i världen. I Sverige har marknaden hållits i 15 år. Förra året var den senaste gången som de var i Kalmar. I år åker de runt till flera olika platser i Sverige. Där ett av de stoppen är i Kalmar.

– Förra året var det fantastiskt i Kalmar och det kom hur mycket folk som helst, vi kunde knappt stänga på kvällarna, säger Robert Norrhede.

Robert Norrhede är eventansvarig för International food festival.
Robert Norrhede är eventansvarig för International food festival.Foto: Robert Norrhede

Förhoppningen är att det blir samma uppslutning detta år även om vädret inte verkar visa sig från sin bästa sida denna gång. Roger hoppas ändå på att det är många människor som tar sig till stadsparken. Antingen för att prova maten eller bara för att vandra runt och se vad som finns på plats. Kanske till och med få lite tips och idéer. Det är något som han hoppas på att många kan få efter ett besök hos dem.

Evenemanget i stadsparken arrangeras mellan den 9 - 12 augusti.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons