Annons

Mats ny vd för Gota Media: ”Ser fram emot uppdraget”

Efter en gedigen rekryteringsprocess står det nu klart att det blir norrländska Mats Ehnbom som blir Gota Medias nya vd. Han tillträder innan sommaren.
Publicerad 23 februari 2023
Mats Ehnbom ny vd och koncernchef för Gota Media.
Mats Ehnbom ny vd och koncernchef för Gota Media.Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Mats Ehnbom, 50, tar över efter Boine Gepertz som går i pension efter nästan tio år i Gota Media. Själv kommer Ehnbom närmast från rollen som vd, publicistisk chef och koncernchef för Norr Media där han varit i sju år.

Men karriären inom mediebranschen började redan 1994 efter avslutad journalistutbildning i Sundsvall och han har sedan dess arbetat som både reporter och chefredaktör.

Annons

– För mig som hela mitt yrkesliv jobbat med att stärka tidningarna och mediehusens position och samhällsnytta i lokalsamhället känns Gota Media som att komma hem. Gotas ägare vill samma saker som jag – skapa förutsättningar för en mycket lång framtid för utgivningen av den samhällsviktiga lokala journalistiken. Ett uppdrag som motiverar mig starkt och gör att jag verkligen ser fram emot uppdraget, säger Mats Ehnbom i en kommentar.

– Vi tror att Mats på ett utmärkt sätt kan fortsätta det framgångsrika arbete som Boine Gepertz bedrivit i Gota Media och nu även i samarbete med Bonnier News Local. Ett samarbete som syftar till att utveckla Gota Medias redan idag starka lokala tidningar, säger Bennie Ohlsson styrelseordförande, Gota Media.

För tillfället bor koncernens nya vd i Luleå men letar ihop med sin fru efter en bostad i Gota Medias spridningsområde.

Vilket datum Ehnbom tillträder är inte fastställt, men han kommer att tillträda under försommaren.

”Gotas ägare vill samma saker som jag – skapa förutsättningar för en mycket lång framtid för utgivningen av den samhällsviktiga lokala journalistiken.”
Mats Ehnbom ny vd och koncernchef för Gota Media.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons