GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mc-stöld avbröts av allmänhet

Vid 01.30-tiden natten till fredag konfronterades två män när de var i färd med att stjäla en motorcykel på Kylegatan i Kalmar.
Publicerad 24 september 2021 • Uppdaterad 24 september 2021
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Mostphotos

Polisens regionledningscentral i Malmö uppgav på morgonen att de två tjuvarna hade börjat jaga de som hade konfronterat dem, för att sedan gripas av uttryckande patrull.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel justerar redogörelsen något:

– De två misstänkta, en i 25-årsåldern och en i 50-årsåldern, kunde lokaliseras på Okegatan. Men det förelåg inte skäl för gripande, utan de blev identifierade och släpptes.

Uppgifterna om att vittnen hade blivit jagade gick inte att bekräfta, vilket annars sannolikt hade rubricerats som övergrepp i rättssak - och resulterat i frihetsberövande.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.