GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Medan du sov: Man i 25-årsåldern försökte köra på polis

Kalmar • Publicerad 20 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

En man i 25-årsåldern försökte vid 03-tiden natten till söndag köra på en polis på Södra vägen i Kalmar. Det var under en rutinkontroll som polis vinkade in mannens bil som den misstänkta i stället för att bromsa in gasar på och kör mot poliserna. En polis fick slänga sig undan för att inte bli påkörd.

– Ingen kom till skada fysiskt, sen kan jag inte tala för hur den som stod närmast mår. Ingen ska ha behövt uppsöka vård i alla fall. Givetvis är det skakande av att vara med om något sådant, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen.

Polisen utreder försök till mord och rattfylleri i samband med händelsen.

Några timmar innan dess, vid 00.20, inträffade en trafikolycka i Mörbylånga. Där körde en A-traktor in i en trädgård efter att ha fått sladd i en korsning på Trollhättevägen. Traktorn hamnade därefter i ett dike.

Fem personer fanns i bilen varav två behövde vård på grund av smärta i nacke. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad, där en kille i 15-årsåldern står som misstänkt.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.