Annons

Medarbetare erbjuds förmånscykel

Anställda i Kalmar kommunkoncern kommer från och med i höst att kunna hyra cykel genom ett bruttolöneavdrag.
Publicerad 11 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Redan nu kan kommunens medarbetare köpa cykel för ett rabatterat pris hos flera av cykelförsäljarna i Kalmar, men för att öka cykelpendlingen ytterligare erbjuds nu koncernens medarbetare att hyra så kallade förmånscyklar.

– Med den här satsningen hoppas vi att ytterligare öka andelen anställda som lämnar bilen hemma och istället cyklar till och från jobbet. Andra offentliga aktörer har sett stor effekt av liknande förmånssamarbeten och nu håller vi tummarna för stort intresse bland koncernens medarbetare, säger Lovisa Westblom, projektledare på samhällsbyggnadskontoret, i ett pressmeddelande.

Annons

Det var företaget Bike Action i Sverige AB/Sportson som vann upphandlingen.

– En cykelförmån erbjuder så mycket positivt då det är bra för både hälsa och miljö men faktiskt även ekonomin, vi ser därför mycket fram emot samarbetet med Kalmar kommun, kommenterar Jonas Holtbo, marknadschef på Sportson.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons