Annons

Medborgarförslaget: Boulebana i Skansparken – ”Misskött område”

Ett förslag om att anlägga en boulebana i Skansparken har inkommit till kommunen. Enligt förslagstagaren är det föreslagna området för banan misskött. Kalmar kommun bedömer att det finns tillräckligt med boulebanor i staden.
Publicerad 27 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Förslagsställaren skickade in medborgarförslaget om en boulebana i Skansparken i somras.

”Jag tycker det finns en plats för boule bana som är perfekt för detta.Platsen är Kalmarsundsparken.Idag så är det ett misskött område som alltid ser ovårdat ut dom fem åren”, skriver förslagsställaren.

Annons

”Ett mysigt inslag i vardagen och skapar mer trivsel för alla som bor i området.Även mysigt för turism att ta del av”, fortsätter personen.

Platsen som nämns är grönområdet vid Drottning Margaretas väg. Kalmar kommun däremot bedömer att kommunen har tillräckligt med boulebanor och avslår förslaget.

”I Kalmar kommun finns ett tjugotal boulebanor där en del sköts av kommunen och en del av diverse föreningar. Några av kommunens boulebanor används flitigt medan andra nästan inte alls. I Kalmarsundsparkens närområde finns en boulebana i Sylvanderparken och en i Folkets park, vilket kommunen bedömer är tillräckligt”, svarar Kalmar kommun.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons