Media Markt säljs till norskt företag – så går det för butiken i Kalmar

Elektronikkedjan Media Markt svenska del säljs till norska företaget Power, tidigare Expertkoncernen.
Publicerad 14 februari 2023
Media Markt.
Media Markt.Foto: Pernilla Wahlman

Elektronikåterförsäljaren Power International AS (Power) integrerar hela den nationella organisationen med 29 butiker och alla anställda i Media Markt Sverige, det skriver de i ett pressmeddelande under tisdagen.

Runt 1300 personer som i nuläget är anställda hos Media Markt kommer framöver istället arbeta för Power. Butikerna kommer inom en snar framtid skyltas om, inklusive butiken i Hansa city, Kalmar.

– För Power är den svenska marknaden den motsvarighet som saknas för att utnyttja ny potential. Sammanslagningen med Media Markt Sverige och förvärvet av de lokala butikerna är det perfekta tillfället för Power att gå in på den svenska marknaden även inom stationära produkter och att komplettera och utöka den befintliga online-verksamheten med en stark stationär närvaro, säger Ronny Blomseth, VD för Power International AS, i pressmeddelandet.

Power bedriver verksamhet i Norge, Danmark och Finland. I Sverige har Power tidigare endast sålt varor via nätet.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.