GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Medlemmar från Triangelteatern fick ta emot priser

Under en veckas tid genomförde Triangelteaterns grupper uppskattade teateruppvisningar. I samband med föreställningarna har flera av medlemmarna mottagit pris för långt medlemskap.
Publicerad 11 juni 2022
Tilde Leander, Cissi Andersson och Alice Moessner började i Triangelteatern i Läckeby för 9 år sedan och som tonåringar har de varit aktiva i föreningens centrala grupper. De fick pris för sin långa och engagerade medverkan i föreningen.
Tilde Leander, Cissi Andersson och Alice Moessner började i Triangelteatern i Läckeby för 9 år sedan och som tonåringar har de varit aktiva i föreningens centrala grupper. De fick pris för sin långa och engagerade medverkan i föreningen.Foto: Privat

I år blev det Alice Moessner, Tilde Leander och Cissi Andersson som tog emot pris för långt medlemskap (nio år), i form av ett specialdesignat silversmycke av Ulf-Inge Design i Rockneby. Priset gick även till Amilia Angelöw och Lisa Åsund, som egentligen tilldelades det redan förra året men då var det inga offentliga uppspel. Lotta Lindwall från vuxengruppen fick pris då hon efter att varit med som barn och tonåring nu återvänt i föreningens vuxengrupp.

Verksamhetsledaren och grundaren av Triangelteateren, Mari Almljung, överraskades dessutom nyligen i Uppsala genom att bli utnämnd till hedersmedlem i atr (amatörteaterns riksförbund). Priset delades ut till Mari Almljung samma år som föreningen varit aktiv i Kalmar i 45 år. Det ges till en person som under många år verkat för amatörteatern. I Maris fall uppmärksammades engagemanget för barn och unga och deltagandet i amatörteateraktiviteter både på hemmaplan, i distriktsfestivaler, riksfestivaler, nordiska festivaler och även världsfestivaler.

Mari Almljung startade Triangelteatern för 45 år sedan, nu har hon blivit utnämnd till hedersmedlem i amatörteaterns riksförbund.
Mari Almljung startade Triangelteatern för 45 år sedan, nu har hon blivit utnämnd till hedersmedlem i amatörteaterns riksförbund.Foto: Privat

Triangelteatern har för närvarande 15 aktiva grupper med medlemmar från 4 års ålder och upp till runt 70 år. De flesta är i ålderspannet 7 till 20 år. Nyligen har sammanlagt 12 barngrupper framträtt inför stor publik på Kalmar teater. Ytterligare tre grupper med äldre ungdomar och en vuxengrupp har spelat på teaterfestivaler i riksteaterns LÄNK-projekt i Karlshamn och på atr-Smålands teaterfestival i Västervik, samt för hemmapubliken på Spelefanten.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.