GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Melissa Horn intog Kalmarsalen: ”Fridfull och elegant resa”

I fredags fyllde Melissa Horn Kalmarsalen med sina låtar om kärlek, svek och vemod. Skribent och fotograf Mehdi Barakat var på plats för att lyssna och mingla.
Kalmar • Publicerad 2 november 2022
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: Mehdi Barakat

I 14 år har 35-åringa Melissa Horn skildrat och utforskat teman som ensamhet, kaoset efter ett uppbrott, krossade känslor eller förvirringen efter en otrohetsaffär.

Hennes styrka som låtskrivare är att kunna beskriva på ett trivialt och enkelt sätt de små existentiella frågor och känslor som alla känner igen och kan relatera till. Det är ganska avskalat på Kalmarsalens stora scen och det med flit. Det är den akustiska gitarren tillsammans med den glasklara och sorgsna rösten som ska få publiken att lyssna på vartenda ord och uttryck.

Under konserten blir det också några intima och personliga anekdoter om hennes farmor som kom till Sverige som flykting. Artisten tvekar inte heller att leverera några pikar mot ett viss politiskt parti "som inte behöver nämnas". Uttalande som får publiken att jubla och applådera.

Melissa Horn med hjälp av ett femmanna band blir en fridfull och elegant resa som bitvis ger publiken rysningar. Det är snyggt komponerat, känns genuint och det är precis det publiken var ute efter denna oktoberkväll.

bild 1/8
Många sorgsna och ödesmättade låtar under kvällen.
Malin Schramm och Patricia Mauritzon.
Betta Brundin, Ingela Östergren och Cathrin Nilsson.
Melissa Horn bjöd på en stillsam och lågmäld konsert.
Melissa Horn bjöd på en stillsam och lågmäld konsert.
Melissa Horn berättade en hel del anekdoter om vissa av hennes mest kända låtar.
Henrik och Jenny Nelson.
Abetare och Arbulena Gashi.
Många sorgsna och ödesmättade låtar under kvällen.
Malin Schramm och Patricia Mauritzon.

Text och foto: Mehdi Barakat