unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Mer nöjda än någonsin med hemtjänsten

95 procent av de äldre har uppgett att de är nöjda med hemtjänsten i Kalmar kommun
Genrefoto.
Genrefoto.
Foto: Mostphotos/Arne Trautmann

”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” är en rikstäckande undersökning där Socialstyrelsen tar reda på omsorgstagares uppfattning om kvaliteten i hemtjänsten och på äldreboenden genom en enkät. I dag presenterades resultatet och 95 procent av de äldre har uppgett att de är nöjda med hemtjänsten i Kalmar kommun. Det är det bästa resultatet någonsin för hemtjänstverksamheten i kommunen. Rikssnittet ligger på 88 procent nöjdhet.

‒ Jag är både glad och stolt över det faktum att allt fler äldre är riktigt nöjda med våra verksamheter. Inte minst gäller det inom hemtjänsten där 95 procents nöjdhet är ett väldigt fint kvitto på att vi har en mycket god kvalitet i den vård och omsorg som omsorgstagare får i Kalmar kommun. En god personalkontinuitet är givetvis en viktig ingrediens till att vi har lyckats hålla en god kvalitet i verksamheten, säger omsorgsnämndens ordförande Michael Ländin (S) i ett pressmeddelande.

Även inom vård- och omsorgsboende har nöjdheten från omsorgstagarna ökat och ligger nu på 80 procent, vilket kan jämföras med förra året då 77 procent var nöjda. Riksgenomsnittet är 81 procent.