GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mer pengar till LSS-verksamhet – anordnar Funkismello

Under nästa år får LSS-verksamheten ytterligare 16 miljoner kronor. Dessa investeras bland annat i personer med funktionsnedsättning ska kunna medverka i 2021-års Funkisfestival.
Foto: Mostphotos

Kalmars befolkning ökar under 2020 och väntas öka ytterligare under 2021, så i socialnämndens budget för 2021 får de ytterligare 16 miljoner kronor för utökning av LSS-verksamheten.

– I Kalmar ska alla kommuninvånare känna sig välkomna och ha god livskvalitet. Dessa satsningar gör att vi kan utveckla LSS-verksamheten i Kalmar, säger Roger Holmberg (S), i ett pressmeddelande.

Under 2021 kommer nya service- och gruppbostadsplatser skapas. Det finns dessutom ett större behov av sysselsättning och därför byggs även den dagliga verksamheten ut under nästa år.

Under 2021 kommer Kalmar kommun skapa förutsättningar för att personer med funktionsnedsättning ska medverka i 2021 års Funkisfestival.

Mediahuset i Kalmar arbetar aktivt med att synliggöra personer med funktionsnedsättning och de är en daglig verksamhet som även jobbar med att öka allmänhetens intresse för funktionsnedsatta, samt att påverka attityder. Deras arbete kommer utökas.

– Under 2021 blir vi medlemmar i föreningen funkisglädje och kommer därigenom delta i funkisfestivalen. Ett deltagande i festivalen kommer få människor att växa och skapa glädje för många, säger Maria Persson Engman (V) i pressmeddelandet.

Läs mer