GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Militärövning på Öland – fordon på vägarna och viss skottlossning

Under kommande helg kommer Försvarsmakten att genomföra en kortare övning på Öland.
Publicerad 16 juni 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Linus Gunnarsson

I ett mejl till Mörbylånga och Borgholms kommun meddelar Försvarsmakten att ett kompani bestående av cirka 120 soldater kommer att öva främst i området öster om Färjestaden och mindre enheter kan komma att röra sig i trakten av Borgholm. Övningen pågår från söndagen den 19 juni till och med tisdagen den 21 juni. En del moment kommer även att genomföras i och omkring Degerhamns hamn.

"Under perioden kommer det att förekomma militära fordon på vägarna. Viss skottlossning kommer att förekomma”, skriver Försvarsmakten i mejlet.

Ett mindre förband kommer att vara grupperade i Degerhamnsområdet från och med 16 juni till och med lördagen den 18 juli.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.