Miljoner till startups på Kalmar Science Park

Kalmar Science Parks inkubator, ett drivhus för företagsidéer, är en av de högst rankade i Sverige. Nu får de flera miljoner kronor från innovationsmyndigheten Vinnova.
Publicerad 19 augusti 2020
Glada besked för företagen i Kalmar Science Park. På bilden Kalle Blohm, verksamhetsledare vid Kalmar Science Parks inkubator samt Louise Östlund, vd för Kalmar Science Park.
Glada besked för företagen i Kalmar Science Park. På bilden Kalle Blohm, verksamhetsledare vid Kalmar Science Parks inkubator samt Louise Östlund, vd för Kalmar Science Park.Foto: Pressbild

Kalmar Science Parks inkubator, ett drivhus för företagsidéer, har återigen blivit utsedd till en av Sveriges Excellens-inkubatorer under perioden 2021 till 2024 och får 3,1 miljoner kronor från innovationsmyndigheten Vinnova.

– Det är stort för oss och ett kvitto på att vi utvecklar starka bolag, att vi har rätt arbetssätt och inriktning i verksamheten och inte minst att vi har extremt skickliga medarbetare och samarbetspartners. Det är dessutom oerhört glädjande att vi denna gång får ett så långt förtroende, på fyra år, säger Louise Östlund, vd på Kalmar Science Park.

Kalmar Science Parks inkubator innebär att företagare får tillgång till skräddarsydd affärsutveckling, där idéer vrids och vänds på så att företaget får extra fart. Miljonerna får de för sina för insatser till nystartade företag som bedöms ha stor potential att växa internationellt.

Kalle Blohm som är verksamhetsledare på inkubatorn vet att pengarna kommer att göra stor skillnad för företagen.

– Det här ger verkligen de bolag som är med i vår inkubator extra goda möjligheter att lyckas i sin utveckling. Att vara excellentinkubator ger oss möjligheten att stödja innovativa startups när det är som mest kritiskt: När drömmarna och visionerna är som störst, men intäkterna som minst. Precis där och då kan våra medel göra stor skillnad.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.