Annons

Miljonsatsning på stöd för covidpersonal

På torsdagen meddelar Region Kalmar län att man satsar 10,3 miljoner kronor på kris-, samtals- och traumastöd för personal inom hälso- och sjukvården som arbetar med covidpatienter.
Publicerad 18 mars 2021

Stödet kommer att erbjudas både individuellt och i grupp via regionens företagshälsovård. Tanken är att en del av pengarna ska vara riktade mot arbetsplatser och arbetsgrupper i form av bland annat föreläsningar, lagutveckling och hälsofrämjande aktiviteter. Syftet är att skapa energi och lust för verksamheten framöver.

Av de dryga 10 miljonerna kommer 5,5 miljoner gå till personal på länets sjukhus. Primärvården får en miljon kronor och psykiatriförvaltningen samt regionservice får en halv miljon vardera. Resten av pengarna kommer att användas till att utöka resurserna på företagshälsovården och att skapa ett krisstöd för medarbetare dygnet runt.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons