Annons

Misshandlade annan man och hotade att urinera på honom

I en bil på Ölandsbron, på väg tillbaka till Kalmar efter en fest, började 28-åringen misshandla och hota en annan man.
Publicerad 14 mars 2021
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Agnes Aronsson

Offret, en några år yngre man, hade bjudits över till Öland av en kvinna han lärt känna några veckor tidigare.

Framåt morgonkvisten var det slutfestat och en bil körde mot Kalmar. I den satt 28-åringen och hans två kompisar, kvinnan och mannen. Mannen tror själv att svartsjuka låg bakom 28-åringens aggression, som började under färden med att han blev kallad ful och äcklig.

Annons

När de befann sig på Ölandsbron slog 28-åringen till honom med flera slag på halsen och i ansiktet. 28-åringen hotade med att urinera på honom och ”hoppa sönder hans huvud”.

Kvinnans försök att skydda mannen fick inte 28-åringen på bättre tankar, som utdelade fler slag mot mannen och fortsatte hota med urinering även efter att de kommit över bron.

Till slut lyckades mannen hoppa ut ur bilen, när den körde i låg hastighet, och hade turen att stöta på en polispatrull som förberedde en trafikkontroll och som kunde hjälpa honom till sjukhuset för omplåstring.

28-åringen har nu fällts för misshandel och olaga hot och döms till fyra månaders fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på 8 200 kronor.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons