Annons

Misshandlade grannpojke – kvinna döms

En kvinna i 50-årsåldern tog sig in i grannbostaden och misshandlade grannarnas 11-årige son och bet en polis i handen. Nu döms kvinnan av Kalmar tingsrätt.
Kalmar • Publicerad 1 mars 2023
Montage.
Montage.Foto: Agnes Aronsson

Händelsen hos kvinnans grannar utspelade sig i april 2021. Den då 11-årige pojken berättar i förhör att han stött på kvinnans sambo när han var ute och cyklade. Han uppger att han blev rädd för mannen som börjat ropa efter honom. 11-åringen svarade med att peka finger och kalla mannen för ”gubbjävel”, varpå mannen senare knackade på hos grannarna för att prata med pojkens föräldrar.

Mannen berättade för sin sambo vad 11-åringen kallat honom och kvinnan bestämde sig då för att också gå över till grannarna. När grannarna öppnade dörren för kvinnan tog hon sig in i bostaden och gav sig på 11-åringen med slag mot ansikte och kroppen. I vittnesförhör sägs det också att kvinnan ska ha tagit en kniv från pojkens mamma för att hota pojken, men detta har inte kunnat stärkas. Kvinnan i sin tur menar att det var 11-åringen som slog henne.

Annons

Tingsrätten bedömer dock grannfamiljens berättelse om händelsen som trovärdig och dömer kvinnan för misshandel och hemfridsbrott.

Förutom misshandeln hos grannfamiljen döms kvinnan även för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Detta efter att polis tillkallats till kvinnan vid ett tillfälle när hon mått psykiskt dåligt. Då bet hon en polis i handen och ska ha spottat och sparkat mot dem.

Påföljden blir samhällstjänst i 60 timmar. Hon ska även betala 5 500 kronor i skadestånd till den bitna polisen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons