Annons

Misshandlade kvinna med lampfot – döms till fängelse

Den 59-åriga mannen hade precis blivit frigiven från ett längre fängelsestraff när han i vintras misshandlade en kvinna. Nu döms mannen återigen till fängelse.
Kalmar • Publicerad 26 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hedda Ottestam

59-åringen frigavs efter att ha avtjänat ett längre fängelsestraff i höstas och flyttade då hem till den målsägande kvinnan.

Endast två veckor efter hemflytten bröt ett bråk ut i parets bostad. 59-åringen misshandlade då kvinnan genom att ta ett grepp om kvinnans halsband så att de gick av. Efteråt tog mannen henne hårt i armarna, enligt domen. Men misshandeln slutade inte där – mannen fick också tag på en lampfot av metall på ett halv kilo och utdelade slag mot kvinnans huvud.

Annons

Under misshandeln fick kvinnan dock tag på en tavellist, och kunde slå till mannen i ansiktet för att avstyra misshandeln.

Kalmar tingsrätt bedömer misshandeln som grov och dömer mannen till två års fängelse för grov misshandel. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 45 000 kronor.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera allvarliga våldsbrott gentemot kvinnan.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons