Annons

Misshandlade sin partner med slag och sparkar – får fängelse

En man i 40-årsåldern från Kalmar döms till fängelse för att ha misshandlat sin partner i maj förra året.
Publicerad 23 april 2023
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

I ett polisförhör berättar kvinnan att mannen var ”jätteonykter hela dagen”. Under kvällen började de knuffa på varandra. De började bråka, och det slutade med att mannen slog kvinnan med ett stort antal knytnävsslag i ansiktet. Han sparkade dessutom henne i magen och på kroppen när hon låg ner.

Kvinnan flydde från lägenheten och bad en granne ringa polisen. Kvinnan var då blodig i ansiktet och uppgav att hon blivit misshandlad. Polis anlände senare och grep mannen som hade kvinnans blod på sin hand.

Annons

Kvinnan ville inte medverka i rättegången, utan ville glömma det som hänt och gå vidare.

Trots detta kan tingsrätten fastställa att kvinnan har berättat om misshandel och ”i all väsentligt vidhållit sina uppgifter om misshandeln”. Enligt tingsrättens bedömning framstår kvinnan som trovärdig och hennes berättelse tillförlitlig. De anser att det är styrkt att mannen misshandlat kvinnan som beskrivits.

Mannen nekade till brott och menade att det handlade om en nödvärnssituation. Mannen hade skador på kroppen i form av rodnader och märken på bland annat halsen och bröstet. Skador som kvinnan medger att hon orsakat, dock utsatte mannen henne för våld först.

Tingsrätten gör bedömningen att det inte har handlat om någon nödvärnssituation.

Åklagaren ansåg att gärningen skulle betraktas som grov misshandel. "Tingsrätten finner vid en samlad bedömning av omständigheterna att misshandeln inte är så allvarlig att den är att anse som grov”, står det i domen.

Mannen döms därför för misshandel av normalgraden. Han finns under 13 avsnitt i belastningsregistret och dömdes så sent som i mars 2022 för olaga hot och ofredande till fängelse i nio månader. Därefter dömdes han i juni för grov skadegörelse till fängelse i tre månader.

Nu döms mannen ännu en gång till fängelse – längden bestäms till fyra månader.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons