GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Missing People fortsätter sökandet efter 82-åring med full kraft

Den 82-åriga kvinnan som försvann på nyårsafton är fortfarande spårlöst borta. Missing People fortsätter leta med full kraft.
Publicerad 3 januari 2022
Foto: Missing People

En 82-årig kvinna försvann spårlöst nyårsaftons kväll. Det var vid 18-tiden i närheten av Hemköp på Kvarnholmen i Kalmar som hon sågs senast. Kvinnan har varit försvunnen sedan dess och på söndagskvällen fattade polisen beslut om att avsluta räddningsinsatsen enligt lagen om skydd mot olyckor, LSO, som bedrivits i sökandet efter 82-åringen. Ärendet lämnades över till polisområdet för vidare hantering.

Missing People som anslöt till sökinsatsen under söndagen fortsätter dock med full kraft.

– Så länge vi har sökare som ansluter till sökinsatsen skickar vi ut dem till sökområden, säger Johanna Hedlund, verksamhetsledare för Missing People i Kalmar.

Under söndagen deltog ett 60-tal personer i sökandet efter 82-åringen och man fortsatte leta långt in i kvällsmörkret.

Här söker Missing People i bostadsområden runt Skälby.
Här söker Missing People i bostadsområden runt Skälby.Foto: Läsarbild

– I går avrundade vi vid 22.30 och vi skulle i princip kunna hålla på lika länge idag, så länge vi har sökare. Vill man hjälpa till är det bara att dyka upp vid Hotel Witt i stan. Där tar vi emot sökarna och sätter in dem i en patrull och någon av söksektorerna vi har färdigställda.

I och med att polisen har avslutat räddningsinsatsen är det Missing People själva som sätter upp söksektorer, dock i samråd med polisen. Johanna Hedlund vill även skicka med en uppmaning till invånarna i Kalmar.

– Det är lite mer rörelse på stan när folk jobbar. Därför får folk får gärna hålla lite extra koll och titta lite extra i olika utrymmen man har runt omkring sig.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.