GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Missing People fortsätter sökandet under torsdagen: ”Hon förtjänar att bli hittad”

Sökandet fortsätter på trettondagen efter den 82-åriga kvinna som försvann i centrala Kalmar under nyårsafton.
– Det är röd dag med många lediga så jag hoppas folk vill kraftsamla sig och göra en god gärning, säger Helena Hedlund vid Missing People.
Kalmar • Publicerad 5 januari 2022
Foto: Missing people

Under onsdagen har Missing People pausat sökandet tillfälligt för att sammanställa sina insatser och ta del av de tips som kommit in till polisen.

Men under torsdagen är det dags igen. Klockan 9:30 vid Hotell Witt kan de som vill delta i sökandet samlas, men det går också bra att komma när som helst under dagen. Man kommer utgå från centrala Kalmar där kvinnan sågs senast.

– Jag hoppas att väldigt många kommer. Vi tog en paus under onsdagen då vi sökt i flera dagar. Men imorgon är röd dag med många lediga så jag hoppas folk vill kraftsamla sig och göra en god gärning, säger Helena Hedlund, operativ chef på Missing People i Kalmar.

Sökandet har pågått i snart en vecka nu. Hur länge kommer ni fortsätta?

– Det är oklart då vi tar beslut efter varje insats. Vi får se utefter de antal tips vi får in. Men imorgon kommer vi fortsätta söka i alla fall.

Vad har ni för förhoppningar med sökandet?

– Vi hoppas kunna hitta henne vid liv, det är vårt största mål. Vårt sekundära mål är att åtminstone hitta henne. Alla förtjänar ett avslut och både kvinnan och hennes anhöriga förtjänar att hon blir hittad.

Signalement från polisen:

Polisen uppger att kvinnan kan uppfattas som förvirrad.

Den 82-åriga kvinnan ska vara cirka 160 centimeter lång, ha nätt kroppsbyggnad, vitt kortklippt hår, svarta skor, svart handväska och är troligtvis klädd i jeans.

Hon ska även ha haft en svart utmärkande jacka med många påklistrade reflexer och hon brukar ha luvan på jackan uppdragen.

Om du ser kvinnan nu eller tror dig ha sett henne i närtid, ring 112 och be att bli kopplad till Polisens regionledningscentral.

Om du har annan uppgift att lämna om kvinnan, ring polisen på 114 14.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.