GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt för mord i Visby bekräftas vara boende i Kalmartrakten – häktas

Under onsdagen knivhöggs en kvinna i 65-årsåldern i centrala Visby under den pågående Almedalsveckan. En 32-årig man greps i samband med dådet och begärdes under torsdagen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. På fredagen är han häktad.
Publicerad 7 juli 2022 • Uppdaterad 12 juli 2022
Donners plats i Visby där dådet inträffade.
Donners plats i Visby där dådet inträffade.Foto: Mostphotos

Under torsdagen bekräftar Åklagarmyndigheten enligt Sveriges Radio P4 Kalmar att mannen är hemmahörande i Kalmartrakten. Mannen ska ha ankommit till Gotland under förra veckan.

Enligt flera lokala medier ska polisbilar ha setts utanför den misstänkte mannens adress i Kalmar under onsdagskvällen, men det är ingenting som polisens presstalesperson Robert Loeffel vill kommentera.

– Det svarar vi inte på utan hänvisar till polisen på Gotland. Jag kan säga att vi biträtt med en utredningsåtgärd men kan inte gå in på vad vi gjort, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion syd.

Åklagare Petra Götell uppger under en presskonferens att den misstänkte mannen kan lida av psykisk ohälsa och att han var narkotikapåverkad under dådet. Den mördade kvinnan arbetar inom psykiatrin och ska enligt åklagaren varit den som mannen menat att utföra dådet mot. Mannen ska ha agerat ensam.

Mannen har i förhör erkänt brott.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.