Annons

Misstänkt klockrånare åtalas - för två olika rån

Den 37-årige mannen erkänner rånet mot Stjärnurmakarna men varken erkänner eller förnekar ett rån på universitetsbiblioteket i höstas.
Publicerad 26 mars 2021
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Mannen från Torsås erkänner alltså att han den 6 mars stal två klockor, till ett värde av cirka 10 000 kronor, från Stjärnurmakarna i centrala Kalmar. Han blev dock påkommen av kvinnan som jobbade i butiken och när hon försökte ta tillbaka klockorna drog han sig loss och knuffade henne så hon föll till golvet. Därmed blev stölden ett rån.

Fyra dagar senare greps och anhölls 37-åringen, som på fredagen åtalades.

Annons

Stämningsansökan gäller även ett brott på universitetsbiblioteket på Nygatan, den 9 september förra året. Även vid det tillfället handlar det om en stöld som övergått i rån:

”NN har stulit en datorväska innehållande en dator, värde cirka 1 500 kronor, från XX. XX anträffade NN på bar gärning. När XX skulle avbryta den pågående stölden och ta tillbaka datorväskan med datorn satte sig NN till motvärn genom att flera gånger slå med en glasflaska eller annat liknande föremål mot XX hand. XX orsakades svullnad, ett sår samt smärta”, skriver åklagaren om händelsen.

Detta varken förnekar eller erkänner 37-åringen, som även åtalas för ringa narkotikabrott.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons