Annons

Misstänkt mord i Kalmar – kille i 15-årsåldern anhållen

En man i 20-årsåldern har hittats med stick- eller skärskador på Två Bröders väg under måndagskvällen. Mannen vårdas för allvarliga skador. En misstänkt gärningsman i 15-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordförsök.
Publicerad 9 oktober 2023 • Uppdaterad 10 oktober 2023
Montage
Montage

Det var strax efter klockan 20 som larmet om den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, inkom. Mannen anträffades utomhus på Två Bröders väg i Kalmar, enligt uppgifter från polisen.

– Mannen har förts med stick- eller skärskador till sjukhus för vård, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen region Syd.

Annons

Hur anträffas mannen?

– Det är oklart, larmet inkom via SOS. Det har skett mitt i ett bostadsområde så vi hoppas att någon har sett eller hört något som är av vikt, säger Evelina Olsson.

Polisen har spärrat av en misstänkt brottsplats och flera patruller är på plats. Tekniker väntas till platsen under kvällen. I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad.

– Vi söker efter en gärningsman eller gärningsmän, sa Evelina Olsson vid klockan 21 på måndagen.

Vid 07.30-tiden på tisdagsmorgonen meddelar polisen att en pojke i 15-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Han anhölls under natten av åklagare.

Vid 08.40 meddelade Region Kalmar län att den senaste informationen sjukvården har är att mannen är allvarligt skadad.

På tisdagseftermiddagen meddelar polisen att mannen, som var i 25-årsåldern, har avlidit.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons