Annons

Misstänkt skottlossning på Kvarnholmen – polisen vill ha tips: ”Kan vara hylsa eller hål i fönster”

Under natten mot torsdagen, strax före midnatt, får polisen flera samtal om smällar i området kring Södra Långgatan i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 17 februari 2022 • Uppdaterad 18 februari 2022
Foto: Michael Hoffman/Mostphotos/Polisen

Flera polispatruller skickas under natten till platsen och söker av stora delar av Kvarnholmen.

– Vi har varit på plats och arbetat under natten och kommer fortsätta arbeta under morgonen då det är bättre ljus. Vi har gjort en del fynd som gjort att vi upprättat en anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral Syd.

Annons

I nuläget finns inga rapporter om skadade personer eller skadad egendom.

Under torsdagsmorgonen fortsätter polisen sin sökinsats och uppmanar allmänheten att vara uppmärksam för ytterligare fynd i staden.

– Det kan handla om en hylsa, hål i fönster eller märken i en vägg. Om man skulle se något sådant så ska man ringa polisen och inte ta i något, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson region Syd.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Misstänker ni att skjutningarna i natt har något samband med mordet på Kattrumpan?

– Vi har ingen uppfattning om det utan det har än så länge bara hörts smällar. Men vi har självklart med det i utredningen framåt, säger Loeffel.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons