Mister York gör succé: ”Vi är två killar med självförtroende”

Nu utvidgar Gustav Haglund och Gustav Larsson sin hamburgerverksamhet på Stortorget med en salladsbar på hjul.
Publicerad 28 juli 2020 • Uppdaterad 6 augusti 2020
Gustav Haglund och Gustav Larsson driver Mister York och den nya salladsbaren.
Gustav Haglund och Gustav Larsson driver Mister York och den nya salladsbaren.Foto: Agnes Aronsson

Under sommaren har Kalmarborna fått ta del av en ny matrelaterad bekantskap på Stortorget. Det var vännerna Gustav Haglund och Gustav Larsson som kom på idén att dra igång en egen food truck. Den fick namnet Mister York, och har nu haft öppet i ungefär fyra veckor.

– Det har verkligen gått över all förväntan. Vi har fullt upp här hela tiden, säger Gustav Haglund, samtidigt som matkön växer och Gustav Larsson kämpar på inne i vagnen.

Mister York säljer olika hamburgare och pommes frites. Men i och med att intresset har varit så stort bestämde de sig för att öppna upp en till truck precis intill. Under tisdagen var det premiärdags för vad Gustav Haglund kallar för ”Kalmars första salladsbar på hjul”.

– Folk kanske inte vill käka hamburgare varje lunch så vi tänkte att det behövdes ett komplement, i form av sjysta sallader. Vi har kollat in de klassiska salladerna men kände att vi ville göra vår egen touch.

Gustav Haglund i Mister York.
Gustav Haglund i Mister York.Foto: Agnes Aronsson

Bland alternativen finns lax-, halloumi- eller kycklingsallad, med tillval som sesammajo eller limesojavinegrette. De satsar på säsongsbaserade råvaror, samt svensk kyckling och norsk lax. I vagnen står 14-åriga Adrian Schurmann, som nu har fått sig ett sommarjobb.

– Adrian hjälper till redan från klockan åtta på morgonen med att fixa lax och packa ihop. Han har även hjälpt oss att komma på ingredienser till alla sallader, säger Gustav Haglund.

– Det går jättebra, salladerna går åt och det är kul att snacka med kunderna, säger Adrian Schurmann.

Adrian Schurmann arbetar inne vid salladsbaren.
Adrian Schurmann arbetar inne vid salladsbaren.Foto: Agnes Aronsson
Sallader.
Sallader.Foto: Agnes Aronsson

Gustav Haglund tog studenten i år, så tekniskt sett är Mister York även hans sommarjobb. Varken Gustav Haglund eller Gustav Larsson har någon kockutbildning. Båda två har pluggat ekonomi, men är entreprenörer och tycker att det är kul att driva företag.

– Vi är två killar med stort självförtroende. Båda har ett stort matintresse, tycker det är roligt att laga mat och värdesätter bra mat. Det går ju bra med Mister York, så det gäller nog bara att våga tro på sig själv och det man gör, säger Gustav Haglund.

De har inte satt något slutdatum för när deras food truck-säsong är över, utan tänker köra på så länge det går bra.

– Står vi kvar framåt vintern kanske man kan byta ut salladerna mot soppor.

Mister York till höger och den nya salladsbaren till vänster.
Mister York till höger och den nya salladsbaren till vänster.Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.