GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mister York tar över välkänt gatukök i Kalmar: ”Häftig satsning”

Nu står det klart att Mister York öppnar upp ett nytt hamburgerhak i byggnaden som i över 50 år varit känd som Olgas Gatukök.
Publicerad 5 september 2022
Albin Bredmar, operations manager, Gustav Larsson, product & marketing manager och Gustav Haglund, vd.
Albin Bredmar, operations manager, Gustav Larsson, product & marketing manager och Gustav Haglund, vd.Foto: Privat

– Det är en häftig satsning. Vi började inne i stan för drygt två år sedan så det här är vårt sätt att komma tillbaka. Det är många som skrivit och önskat att vi öppnar ett ställe i stan där fler bor. Vi finns ju redan i Berga på Franska vägen så det här är ett bra komplement, säger Gustav Haglund, vd.

Den lilla byggnaden har hängt med länge men har sedan starten i stort sett alltid haft korv på menyn. Nu har det blivit dags att ändra på det.

– Vi kommer ju bygga om allt invändigt då det är en väldigt gammal byggnad. Konceptet ändras från gatukök med korv och mos till ett renodlat hamburgerhak. Det ska bli väldigt spännande då det är många som har känslor kopplade till den här platsen. Man känner stor ödmjukhet för att slå sig in där.

Mister York finns sedan tidigare i Berga och förutom i Kalmar på åtta andra orter i Sverige. Det nya haket kommer däremot bli det första som har nattöppet.

– Vi kommer ha öppet mellan 11-05 på fredagar och lördagar. Så vi får se om man kan konkurrera lite med de andra burgarställena som finns i stan. Man kan ju hoppas att Kalmarborna väljer att komma till ett Kalmargrundat ställe!

Det nya haket förväntas kunna ta emot sina första gäster i mitten av oktober.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.