Moa slog personligt rekord och blev bästa svenska i Nordiska mästerskapen

Moa Henriksson från Kalmar Atletklubb ger styrkebesked efter styrkebesked. Helgen den 8-9 oktober tävlade hon i Nordiska mästerskapen i tyngdlyftning som gick av stapeln i Rovaniemi, Finland.
– Det gick jättebra. Det var mitt första landslagsuppdrag, så det var jätteroligt att få åka iväg, säger Moa Henriksson.
Publicerad 11 oktober 2022
Moa Henriksson tävlade i Nordiska mästerskapen i Finland 2022.
Moa Henriksson tävlade i Nordiska mästerskapen i Finland 2022.Foto: Alexander Öhgren

Moa, som tävlar i 59-kilosklassen, slog personligt rekord i stöt och hamnade precis utanför pallen. Moa tog 76 kilo i ryck och 96 kilo i stöt – totalt 172 kilo.

– Det var jätteskönt. Det kändes roligt att få göra en stabil tävling. Jag hoppas att det kanske gör att jag får förnyat förtroende för landslaget någon mer gång. Jag hade som mål att lyfta ungefär så mycket som jag gjorde. Sedan var det lite förvånande att det räckte till en fjärdeplats och att jag blev bästa svenska i min klass.

Moa Henriksson hamnade på en fjärdeplats i sin viktklass.
Moa Henriksson hamnade på en fjärdeplats i sin viktklass.Foto: Alexander Öhgren

Moa har bara tränat tyngdlyftning i cirka två år, men har redan klara målsättningar.

– Nu ska jag ha lite längre grundträningsperiod. Nästa stora mål är SM som brukar gå sent på våren. Då hoppas jag vara med och slåss om guldmedaljen. Jag hoppas kunna öka rejält i båda lyften. Då kanske jag kan tävla i ett större mästerskap i framtiden som EM eller VM – men då krävs det lite till.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.