Annons

Mopedist flydde från polis – åtalas för rattfylleri

Efter att mopedisten flytt från polis klättrade han in på en byggarbetsplats och gömde sig under en lastmaskin. Nu åtalas en man misstänkt för flera brott.
Kalmar • Publicerad 15 april 2023

I februari i år bestämde sig polis i Kalmar för att kontrollera en mopedist – men när polis skulle stanna mopedisten avvek den i stället och en mindre polisjakt tog fart.

Efter att ha följt efter mopeden på håll och ännu en gång försökt stoppa mopedisten på en cykelväg utan att lyckas ska mopedisten sedan ha stannat vid en byggarbetsplats i Kalmar och setts klättra över en inhägnad. Flera polispatruller beslöt sig då för att ansluta i ärendet och med hjälp av hundpatrull kunde mopedisten hittas gömd under en lastmaskin.

Annons

Nu åtalas mopedisten, en man i 40-årsåldern, misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot trafikförordningen då han inte stannat för polisen. Mannen som kunde gripas av polis hade 1,3 promille i blodet och ska ha varit narkotikapåverkad. Han erkänner samtliga brott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons