GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mörbylånga kommun uppmärksammar pride: ”Råder fortfarande en okunskap"

I början av september gick Kalmar Pride 2022 av stapeln. Nu är det dags för Kalmar läns uppmärksamhetsvecka för HBTQI-personers rättigheter, där Mörbylånga kommun deltar med flera olika aktiviteter.
Publicerad 19 september 2022
Mörbylånga kommun på plats under Kalmar Pride 2022.
Mörbylånga kommun på plats under Kalmar Pride 2022.

Uppmärksamhetsveckan för Pride 2022 är en del i länets gemensamma arbete för att stärka HBTQI-personers rättigheter. Genom olika aktiviteter vill man uppmärksamma det förtryck som många människor fortfarande lever under i världen på grund av sin sexualitet.

– Det råder fortfarande en okunskap kring ämnet. Vi vet att okunskap föder rädsla, en rädsla som ofta hindrar oss i vårt agerande. Det vill vi ändra på! säger Emilia Gustafsson, Ung kommunutvecklare i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Några av de aktiviteter som sker i kommunen under veckan är invigning av en regnbågshylla i Färjestadens bibliotek, pridecafé i Nådens kapell och regnbågshäng på fritidsgården i Färjestaden. Hela schemat går att se på kommunens hemsida.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.