GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Morddömd 23-åring överklagar till Högsta domstolen

Den 23-årige man som dömdes till 16 års fängelse för mordet på en 22-årig man utanför ST1-macken i Berga har nu överklagat domen till Högsta domstolen, det skriver Barometern.
Publicerad 5 januari 2023
Via övervakningskameror i Berga kunde polisen följa de dömda männen på väg till mordplatsen innan knivmordet.
Via övervakningskameror i Berga kunde polisen följa de dömda männen på väg till mordplatsen innan knivmordet.Foto: Polisen, Linus Gunnarsson

Det var på valborgsmässoafton förra året som en 22-årig man blev mördad utanför ST1-macken mellan Berga och Funkabo.

Fyra män, mellan 19 år och 23 år, åtalades i augusti förra året för grov misshandel och en 17-åring åtalades för mord. Under den pågående rättegången ändrades brottsmisstanken mot 23-åringen från grov misshandel till mord.

23-åringen och 17-åringen dömdes vid Kalmar tingsrätt till 16 års fängelse respektive 4 års sluten ungdomsvård för mord. De resterande tre männen dömdes till två års fängelse för grov misshandel.

Nu vill den 23-åriga mannen att Högsta domstolen tar upp fallet, enligt Barometern. Mannen menar i sin överklagan att åklagaren utvidgade åtalet för sent i processen, och att det hade varit en annan sak om nya vittnesuppgifter eller teknisk bevisning hade framkommit efter att åklagaren väckt åtal. Misstanken mot 23-åringen ändrades från grov misshandel till mord under rättegången.

För att HD ska ta upp överklagandet krävs först ett beviljat prövningstillstånd.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.