Mordet på Kattrumpan: ”Fortsatt massiv polisinsats”

Den 11 februari hittas en man i 20-årsåldern avliden vid Östra Vallgatan i Kalmar. Mannen hade skottskador i huvudet och polisen gjorde fynd som styrker att en skottlossning ägt rum. Ingen misstänkt gärningsperson har ännu gripits.
Publicerad 14 februari 2022
Mordplatsen vid Östra Vallgatan var avspärrad fram till fredagskvällen.
Mordplatsen vid Östra Vallgatan var avspärrad fram till fredagskvällen.Foto: Linus Gunnarsson

Mannen hittades avliden av vänner vid 04-tiden på fredagen. Men skottlossningen kan ha skett timmar innan dess. Enligt uppgifter till KalmarPosten hördes ett flertal smällar vid 02-tiden.

– Ofta får vi in samtal om skottlossning - så var det inte i detta fallet, sa Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen på fredagen.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av omgående efter att polisen anlänt. Tekniker arbetade på platsen och på eftermiddagen genomfördes dykningar i vattnet runt om kring mordplatsen.

Ett flertal personer hämtades in till förhör samma dag, men ingen misstänkt gärningsmän har gripits.

På måndagen meddelar polisen att man är fortsatt intresserade av vittnesuppgifter.

– Det är en fortsatt massiv polisinsats. Vi arbetar med informationsinhämtning och håller kontinuerliga förhör. Vi är rätt så tysta när det gäller grova brottsutredningar. Vi vill fortfarande att folk hör av sig om tips kring händelsen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.