Annons

Mordförsöket i Oxhagen: Polisen söker två mörkklädda personer på moped

Efter skottlossningen i Oxhagen på onsdagskvällen arbetar polisen efter teorin att skytten kom och lämnade platsen på en moped.
Publicerad 23 september 2021
Under onsdagskvällen var området kring förskolan Topasen avspärrat.
Under onsdagskvällen var området kring förskolan Topasen avspärrat.Foto: Simon Karlsson

– Ja, det är vår uppfattning att en moped eller mc kommer dit med minst två mörkklädda personer på. Någon från mopeden avlossar skott varefter de kör från platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel på torsdagsmorgonen.

Senare säger Loeffel att det är mer specifikt två personer på en moped som eftersöks.

Annons

Man har kunnat konstatera att den yngling i övre tonåren som anträffades vid förskolan Topasen hade åsamkats en skottskada i benet. Han är dock endast lindrigt skadad, och kommer att förhöras under torsdagen.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel.
Polisens presstalesperson Robert Loeffel.Foto: Linus Gunnarsson/Polisen/Montage

Nu är polisen framför allt intresserad av vittnesuppgifter angående det misstänkta flyktfordonet.

– Har man sett en moped eller mc fara fram i Oxhagen både innan och efter det här inträffar så får man gärna höra av sig. Det är också mycket möjligt att den ligger dumpad någonstans, och det behöver inte bara vara i det direkta närområdet, säger Robert Loeffel.

Det var klockan 17.41 på onsdagen som polis larmades till Oxhagen med anledning av en misstänkt skottlossning i anslutning till förskolan Topasen.

Har du sett eller hört något i samband med händelsen uppmanas du att kontakta polisen på telefon 114 14.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons