Annons

Motorcyklist åtalas för flera brott efter allvarlig olycka på E22

En man i 35-årsåldern står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för flera brott. Han ska enligt åtalet ha orsakat en allvarlig olycka på E22 i höjd med Lindsdal, Kalmar.
Publicerad 3 april 2022
Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Det var i juli förra året som händelsen ska ha inträffat. Enligt åtalet körde mannen motorcykel söderut på E22 i en betydligt högre hastighet än tillåtet och gjorde flera omkörningar strax innan vägen övergick till enfiligt. I slutet av omkörningssträckan körde han in i sidan på en skåpbil och därefter in i vajerräcket. Mannen kastades av motorcykeln och landade på motsatt körfält.

”Han har därvid inte bara brustit i omsorg och varsamhet i väsentlig mån som till förekommande av trafikolycka betingas av omständigheterna - utan även visat grovt oaktsamhet och uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”, står det i åtalet.

Annons

Enligt åtalet ska han dessutom ha varit påverkad av både tramadol och amfetamin. I en väska på motorcykelns tank hittades sex stycken tabletter tramadol. Det visade sig även att han hans körkort var återkallat.

När polis gjorde husrannsakan i mannens bostad anträffades två stycken armborst, vilket han inte ska haft licens för. Man anträffade även dopningsmedel och narkotika.

Mannen är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, narkotikabrott, ringa dopningsbrott, grov olovlig körning och vapenbrott.

Han nekar till samtliga brott, förutom grov olovlig körning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons