Namnbytet till The Box skapar starka reaktioner: ”Man får ha lite humor”

Nyligen stod det klart att Modehuset på Hansa City byter namn till ”The Box of Kalmar”. Men det råder delade meningar om namnbytet och många missnöjda kommentarer har rasat in.
– Man får ha lite humor på ett sätt. Framförallt är det ett väldigt bra namn ur marknadsföringssyfte, säger Anders Stensson, kommersiell utvecklare P&E fastigheter.
Publicerad 26 oktober 2022
Anders Stensson, kommersiell utvecklare P&E fastigheter.
Anders Stensson, kommersiell utvecklare P&E fastigheter.Foto: Linus Gunnarsson/Sara Jonasson

”Märkligt”, ”klaustrofobiskt” och ”tråkigt” är några av de kommentarer som The Box fått i sociala medier. Men Anders Stensson, kommersiell utvecklare P&E fastigheter, är positiv.

– Det har blivit ett väldigt starkt engagemang vilket är väldigt trevligt. Det är alltid bra att hitta saker som berör och det här har verkligen visat att Kalmariter bryr sig. Ofta så hörs det inte lika tydligt från de som är positiva men vi tycker det är kul med alla som engagerar sig. Det kommer nog ta tid att vänja sig vid den här typen av förändring.

Varför blev det just The Box?

– Vi ville ha ett namn som var mer öppet. Modehuset öppnade 2008 som ett modehus sprängfyllt med skobutiker och klädbutiker men nu har vi andra butiker också och ville därför ha ett mer inkluderande namn. Man får ha lite humor också på ett sätt. Framförallt är det ett väldigt bra namn ur marknadsföringssyfte. Det är ett enkelt och tacksamt namn att jobba med.

Trots att The Box of Kalmar har invigningsvecka mellan den 25 och 29 oktober så är inte hela renoveringen klar ännu. Inom en snar framtid tillkommer caféet To Go som drivs av restaurangen En trappa upp. Man håller dessutom på att slutföra en lekställning med rutschkana.

– Vi har gjort en stor satsning på att göra miljön trevligare så att man ska kunna stanna lite längre, säger Anders Stensson.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.