GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Näringslivschefen slutar efter 16 år: ”Rätta vägen att gå”

Näringslivschefen i Kalmar kommun, Thomas Davidsson, slutar efter 16 år som chef.
– Thomas Davidsson, som haft rollen i 16 år kommer att finnas kvar i organisationen så att vi kan dra nytta av hans kunskap, nätverk och idérikedom ett tag till, säger Annette Andersson, kommundirektör Kalmar kommun.
Kalmar • Publicerad 23 januari 2023
Foto: Sara Jonasson

Efter 16 år som näringslivschef slutar Thomas Davidsson. I ett pressmeddelande meddelar kommunen dock att Davidsson kommer finnas kvar inom Kalmar kommun.

– Vi kommer att söka en ny chef för näringslivsarbetet under 2023. Thomas Davidsson, som haft rollen i 16 år kommer att finnas kvar i organisationen så att vi kan dra nytta av hans kunskap, nätverk och idérikedom ett tag till. Det finns inget drama i detta utan Thomas och jag är helt överens om att det är den rätta vägen att gå, säger Annette Andersson, kommundirektör Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Enligt Davidsson själv ser han ljust på näringslivets framtid i Kalmar:

- Vi har mycket spännande på gång. Vi har bland annat 100 företag som söker lokaler eller mark för sin expansion. Vi köper in och detaljplanelägger mark för att möta efterfrågan. En ny näringslivsorganisation är på gång under 2023. Vi vill helt enkelt bli så bra som möjligt när det gäller att stödja och samverka med er företagare på bästa sätt i framtiden.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.