GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Natten: Skadad man kom in på McDonald's – polisen utreder mordförsök

Publicerad 6 augusti 2022 • Uppdaterad 7 augusti 2022
Genrefoto: Agnes Aronsson/Mostphotos
Genrefoto: Agnes Aronsson/Mostphotos

Strax före tolvslaget natten mellan fredagen och lördagen larmades polis till McDonald's på Polhemsgatan i Kalmar. Personal på McDonald's uppgav att en skadad man, som tros ha fått stick- eller skärskador, kommit in i lokalen. Personalen tog hand om honom i väntan på polis och ambulans. Det ska röra sig om en 19-årig man, uppger polisen. Brottsrubriceringen är mordförsök.

– Polisen och ambulans kom till platsen. Ambulanspersonalen tog med mannen till sjukhuset och polis pratade med vittnen på plats och i närheten. Man har arbetat vidare med utredningen under natten, säger Calle Persson som är presstalesperson på polisens ledningscentral region Syd.

Region Kalmar län uppger under lördagsmorgonen att patienten vårdas inneliggande och att läget är stabilt. Polisen har meddelat att två unga män har gripits och anhållits.

I övrigt i länet har en kvinna i 20-årsåldern under natten utsatts för ett rån i sin lägenhet i Oskarshamn, och utanför Västervik inträffade en trafikolycka som senare visade sig handla om ett rattfylleri.

– I övrigt har det inte hänt något som har stuckit ut, säger Calle Persson vid polisen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.