GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nej till kallbadhus vid Kalmarsundsbadet

I ett medborgarförslag till kommunen föreslår en badglad Kalmarbo att kallbadhuset vid slottsfjärden ska flyttas till Kalmarsundsbadet.
Något som kommunen nu säger nej till. Platsen är ”historiskt känslig och olämplig för byggnad”.
Publicerad 24 januari 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i slutet av oktober som medborgarförslaget kom in till Kalmar kommun. Förslagsställaren föreslår att kallbadet som nu ligger vid slottsfjärden ska flyttas till Kalmarsundsbadet och att den långa bryggan där skulle kunna prydas av ”en spektakulär byggnad”. Det skulle både främja turismen och hälsan, menar förslagsställaren.

Men flytten är något som samhällsbyggnadskontoret inte ställer sig lika positivt till.

Förslaget om beslut från Kalmars stadsträdgårdsmästare Björn Strimfors är att föreslagen plats är ”historiskt känslig och olämplig för byggnad”. Kommunen anser också att hänsyn behöver tas till den öppna kusten och att sundsparken har historiska rester kvar från Kalmarkrigen.

"Men förslagsställarens ambition om att utveckla Kalmar med ett attraktivt kallbadhus är intressant och bör tas med i den fortsatta fysiska utvecklingen av övriga kustnära platser i Kalmar för att ytterligare öka kommunens attraktionskraft som besöksmål”, avslutar Björn Strimfors sitt svar.

Förslaget ska tas upp i samhällsbyggnadsnämnden som sammanträder i veckan.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.