Annons

Nordisk teatergrupp till Kalmar – längtar efter ett liv utan chefer

Den 10 juni kommer det nordiska scenkonstkollektivet Body Banquet till Kalmar på sin Nordenturné med föreställningen Textilfabriken.
Publicerad 1 juni 2022
Pressbilder: Body Banquet
Pressbilder: Body Banquet

Body Banquet framför en berättelse om människors längtan efter ett alternativ till det befintliga, ett liv utan chefer eller översittare.

I en stor färgbassäng i en textilfabrik någonstans i Norden doppas tyger för att färgas, dag ut och dag in, dygnet runt. De anställdas händer har en konstant blå färg som de inte kan tvätta bort – en uniform de aldrig kan ta av. En morgon kommer deras chef inte till jobbet. När det visar sig att fabriken hotas av nedläggning bestämmer sig de anställda för att, i protest, flytta in tillsammans i den stora fabriksbyggnaden, med tanken om att skapa något nytt tillsammans.

Annons

Klockan 19.30 spelar Body Banquet sin föreställning Textilfabriken på Jenny Nyströmsskolan.

Teatergruppen Body Banquet består av elva avgångselever från Sverige, Norge och Danmark från Nordiska Teaterskolan. Utbildningen är en del av Nordiska folkhögskolan, grundad 1947 som ett fredsprojekt efter andra världskriget.

Pressbild: Body Banquet
Pressbild: Body Banquet

Turnéschemat i sin helhet:

Ærø 20-21 maj

Aalborg 24-25 maj

Köpenhamn, CPH stage festival 4-5 juni

Odense 6-7 juni

Kalmar 10 juni

Stockholm 12-13 juni

Oslo 15-16 juni

Göteborg 18-20 juni

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons