Annons

Nu är det beslutat: Kommunen kommer att hyra nya simhallen

Vid måndagens kommunfullmäktige i Kalmar beslutade man att inte äga utan hyra den nya simhallen som ska byggas vid Snurrom.
Publicerad 21 juni 2021
Så här kan Kalmars nya bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom komma att se ut.
Så här kan Kalmars nya bad- och friskvårdsanläggning i Snurrom komma att se ut.Foto: Idéskiss

I slutet av maj berättade KalmarPosten att företaget Kunskapsporten hade vunnit upphandlingen av Kalmars nya simhall.

Beslutet om kommunen ska äga och driva anläggningen i egen regi eller hyra den togs först vid måndagens fullmäktigemöte. Och beslutet blev att hyra, vilket innebär att Kunskapsporten både kommer att bygga och driva anläggningen.

Annons

VD Joakim Ollén lovar att företaget kommer leverera.

”Vi har arbetat fram ett fantastiskt fint förslag för Kalmar och hela Kalmarsundsregionen. Det blir ett vackert och mycket hållbart hus med många aktiviteter för Kalmarborna och samtidigt en stark magnet för turister”, skriver han i ett pressmeddelande.

Det blir företagets största projekt någonsin: En 50-metersbassäng, två multibassänger, rehabiliteringsbassäng för Region Kalmar län, familjebad med vattenrutschbanor, hopptorn, publikläktare, gym, restaurang och spa.

Allt som allt cirka 15 000 kvadratmeter med en projektkostnad beräknad till runt 600 miljoner kronor.

Avtalet med kommunen och Region Kalmar län är på 35 år.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons