GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är det dags att ansöka om svensk flagga

Det har blivit dags för att ansöka om svensk flagga eller fana.
Publicerad 7 november 2022
Genrebild svenska flaggor.
Genrebild svenska flaggor.Foto: Mostphotos

Den svenska flaggan och fanan delas ut av Stiftelsen Sveriges Nationaldag samt av Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län.

Fanorna delas ut vid en ceremoni på länsresidenset i Kalmar i anslutning till Sveriges Nationaldag den 6 juni.

Flaggorna delas ut vid respektive kommuners nationaldagsfirande och beror på rådande omständigheter vid tidpunkten.

Så gör du för att ansöka om en flagga eller fana

Enskilda personer, föreningar och organisationer hemmahörande i länet kan ansöka om en flagga eller fana från Länskommittén Sveriges Nationaldag i Kalmar län. Ansökan görs skriftligt på blankett och ska vara Länskommittén tillhanda före den 1 mars 2023. Ansökan skickas till adressen Länskommittén Sveriges Nationaldag, Länsstyrelsen Kalmar län, 391 86 Kalmar.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.