Annons

Nu är MTB-banan i Trekanten invigd

I juni fick äntligen den nya MTB-banan i Trekanten officiellt invigas.
Publicerad 24 juni 2021
Invigningen förrättas av Johan Persson och Ingemar Einarsson.
Invigningen förrättas av Johan Persson och Ingemar Einarsson.Foto: Pressbild

Planeringen kring den nya MTB-banan startade sommaren 2019 då Trekantens byalag konstaterade att det fanns en mängd cyklande barn på orten. Då började Trekantens byalag att undersöka om det skulle gå att bygga en bana så att alla barn slapp cykla fram och tillbaka på vägarna.

Tillsammans med landskapsutvecklaren i Kalmar kommun, Jonas Svendsén, tittade man vilka platser i Trekanten som skulle kunna vara lämpliga att bygga på och två platser hittades var ändamålsenliga.

Annons

Vid ett allmänt möte i skolan i november 2019 presenterades planerna för barnen och dess föräldrar. Det visades filmer och bilder från andra banor och barnen fick bara med att bestämma vilken typ av bana som det skulle bli. Beslutet blev att man ville bygga en liknande bana som den i Svartbäcksmåla och att det skulle byggas på platsen nedanför fotbollsplanerna vid Åvallen. Förslaget presenterades även för kommunen som godkände platsen.

Dock var inte Trekantens byalag en bidragsberättigad förening utan fick förslaget att samarbeta med Trekantens IF, vilka är bidragsberättigade för idrottsanläggning som en MTB-bana kan anses vara.

I februari 2020 genomfördes ett möte med Kalmar kommuns fritidsutvecklare, RF-SISU Småland och Kalmar kommuns landskapsutvecklare. Vid mötet framkom det att det gick att söka stöd från RF-SISU under förutsättning att Trekantens IF var den som ansvarade för ansökan och var villiga att lägga till cykel i sin verksamhet. Detta gjordes och i och med att föreningen driver banan kan även ungdomsverksamheten i Trekantens IF utökas med cykel.

Kontakt togs med ABLOC som byggt banorna i Svartbäcksmåla i Nybro och Snurrom i Kalmar. Offerten blev på 300 000 kronor och därefter startades ett intensivt arbete för att kunna finansiera projektet. Finansieringen fick man klar strax före julen 2020 och byggstart blev 25 mars 2021.

Under arbetets gång hjälpte invånare i Trekanten – barn, ungdomar och vuxna – till med röjningsarbete. Den 7 maj stod den 440 meter långa banan klar och officiell invigning skedde 22 juni.

För finansieringen av banan står:

Kalmar kommun

RF SISU Småland

Lokal utveckling Kalmar Öland

Sparbanksstiftelsen Kronan

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons