GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är Ola Magnell park helt klar: ”Jag är jätteglad”

Publicerad 30 juni 2021 • Uppdaterad 30 juni 2021

Parken ligger belägen i det tidigare RIFA-området, intill polishuset i Kalmar. Det är fullt av aktivitetsmöjligheter, belysning, bänkar och cykelställ.

Foto: Edyta Krawus

– Här går det nu bra att leka på lekplatsen eller ta ett träningspass på utegymmet. Det finns även stora grönytor för picknick eller spontanlek, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt på Kalmar kommun och en av de som varit med och planerat området.

Parken och dess aktivitetsmöjligheter har till största del finansierats av P&E fastigheter, som dessutom har byggt bostäder på RIFA-området. Nu när parkområdet är klart och besiktigat tar kommunen över drift och underhåll.

Foto: Edyta Krawus

– Jag är jätteglad att vi fick till det här samarbetet. Läget intill den vältrafikerade cykelleden, bostäderna i Oxhagen och handelsområdet Giraffen gör att området verkligen behöver en ordentlig park. Jag hoppas att många hittar till den här härliga platsen i sommar, avslutar Edyta.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.