Annons

Nu är Sandras skylt på plats igen: ”Glada och nöjda”

Lagom till att restriktionerna släpptes fick Sandra sin legendariska skylt uppsatt.
– Vi tände den inför midnatt, säger den nöjda ägaren Kim Karlsson.
Publicerad 9 februari 2022 • Uppdaterad 21 februari 2022
Bild från Sandra. Nya ägaren Kim Karlsson och förre ägaren Thorbjörn Håkansson utanför Sandra när skylten kom på plats. Foto: Privat (t.v) och Lasse Larsson/KalmarPosten (t.h)

Natten till den 9 februari släpptes nästan alla pandemirestriktioner, och för många företagare var lättnaden stor. Nu vågar man återigen planera framåt och sätta nya mål. Under tisdagskvällen, kort innan restriktionerna släpptes, kom Sandras skylt återigen på plats och tändes som en ledstjärna för nöjeslystna i Kalmar.

– Man skulle nästan kunna säga att det var symboliskt. Vi tände den inför midnatt, säger Kim Karlsson som äger fastigheten tillsammans med Emelie Angerstig.

Sandraskylten är på väg mot sin slutdestination. Foto: Privat
Annons

Turerna kring Sandra har de senaste åren varit många. Nu blickar de nya ägarna framåt och gläds åt att kunna driva verksamheten restriktionsfritt.

– Det märks i arrangörsleden. Det ringer lite hela tiden nu. Innan har det varit helt tyst sedan mitten på december. Nu har vi lite grejer som vi tror kommer hända framöver. Vi kör inte Sandra konstant utan vi hyr ut och har samarbeten. Det blir olika events, nöjesarrangemang och möten, säger Kim Karlsson.

– Vi ska prova på att vara medarrangörer, ha egna events och vi hoppas även på mässor. Folk är välkomna att höra av sig om de har en idé eller kontakta oss för att hyra in sig.

Sandras förre ägare Thorbjörn Håkansson är en av dem som hyr lokalen och kommer husera där med jämna mellanrum.

– Tobbe hyr fortfarande i huset av oss. Han har sin verksamhet här med Sandra kultur och bokningar av dansband. Han planerar att ha lite Tobbekvällar, eller Sandrakvällar heter det väl numera. Sedan är väl han närmast sugen att dra igång tisdagsdanser, alltså motionsdans med kaffe och kaka, berättar Kim.

Bild från Thorbjörn Håkanssons danskväll den 4 december. Foto: Privat

Har ni någon evenemang inplanerat framåt som du kan berätta om?

– Inget som är riktigt spikat. Men jättemycket ligger i luften.

Trots att man nu ser framåt med glädje fick de nya ägarna Kim och Emelie ingen toppenstart med Sandra, som drabbades av en översvämning tidigt i höstas.

– Vi hade ägt det i en månad när det hände. Vi fick börja med att renovera. Tyvärr var det den delen som redan var nyrenoverad som blev skadad.

Men nu är lokalen helt färdigrenoverad och redo att ta emot gäster.

Annons

– Allt är redo och i ordning, säger Kim Karlsson.

De nyrenoverade barerna. Foto: Privat

De nya ägarnas mål nu är att även flytta in med sin cykelbutik Sportson i huset. Den ska ligga mellan Sandra och Banan, i discodelen som tidigare kallades för Amadeus.

– Den kommer leva i symbios med Sandra. Vi hoppas på att öppna i april, men vi kommer ha kvar vår lokal där vi är nu hela året.

Vad har ni för visioner framåt?

– Vi tar det som det kommer, i små steg. Vi är glada och nöjda över att skylten är på plats och att restriktionerna släpper. Vi får hoppas att livet återgår till det normala.

Sandra med skylten. Foto: PrivatFoto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons