GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är Sandskulpturfestivalen i Kalmar tillbaka

Nästa vecka är den äntligen tillbaka – sandskulpturfestivalen i Kalmar.
Publicerad 2 juli 2021
Foto: A.Rylander

Kalmar International Sand Sculpture Festival, som genomfördes första gången 2013, fick i fjol ställas in på grund av pandemin. Dock fick Kalmarbor och besökare i staden en liten smak av festivalen då festivalens konstnärlige ledare Edwin Böck skapade en stor sandskulptur med namnet ”Hemester”.

”Hemester” av Edwin Böck.
”Hemester” av Edwin Böck.Foto: Agnes Aronsson

I år genomförs festivalen med ett pandemianpassat upplägg. Det blir färre lag som deltar och de fyra skulpturer som skapas kommer att spridas ut över ett större område. Två skulpturer skapas i Sylvanderparken och två i Kalmarsundsparken. Vinnaren av folkets röster kommer att röstas fram på fredagen och i år sker omröstningen enbart digitalt via evenemangets hemsida.

De fyra lagen som deltar är:

Lag 1 Sverige: Linda Granström och Rebecca Petersen

Skulpturens namn: Horse jumping out

Lag 2 Norge/Sverige: Elisabeth Kristensen och Peter Jakobsson

Skulpturens namn: Ready...set...go!

Lag 3 Mexiko/Sverige: Anabeli Brancusi och Hanna Folkesson

Skulpturens namn: Kyssen

Lag 4 Sverige: Lars Fager och Leif Andersson

Skulpturens namn: Corona fighter

Kalmar International Sand Sculpture Festival 2021 äger rum den 5−9 juli och arrangeras av Destination Kalmar i samarbete med kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.