GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu börjar vårtecken visa sig i natur och trädgårdar: ”Blommar för fullt”

Publicerad 18 februari 2022

Trots att det bara är februari har en del vårtecken börjat yttra sig i natur och trädgårdar. Hos Bengt-Olof Andersson i Berga, Kalmar blommar blåsippor och gör trädgården vårfin.

– Det är nog en vecka, 14 dagar, tidigare än det brukar vara. Även vintergäcken blommar för fullt och vi har dessutom små minicyclamen som också blommar. De ser ut som krukväxterna men är mycket mindre, tre till fyra centimeter i höjd, säger Bengt-Olof.

Bilden tagen 2022-02-15 i Bengt-Olofs trädgård.
Bilden tagen 2022-02-15 i Bengt-Olofs trädgård.Foto: Bengt-Olof Andersson

Är våren på gång nu?

– Det tycker jag nog, men det kommer väl bakslag. Det är ju lite oväder på gång, men blommorna klarar sig.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.