GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu byggs en skridskobana på Stortorget: ”Det blir New York-feeling”

Nu har bygget av skridskobanan på Stortorget i Kalmar påbörjats och den 27 november ska den vara redo för invigning och besökare.
Publicerad 15 november 2021
Lisa Söderholm/Stortorget i Kalmar där man bygger upp en skridskobana.
Lisa Söderholm/Stortorget i Kalmar där man bygger upp en skridskobana.Foto: Agnes Aronsson

– Det ska bli jättemysigt. Det känns som en klassiker - en skridskobana mitt i stadskärnan. Det blir New York-feeling och det blir superhärligt. Den kommer öppnas lagom till julskyltningen i city den 27 november, samtidigt som det är julmarknad och aktiviteter på stan, med tomtar, körsång, glögg och häst & vagn, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare på Kalmar city.

Skridskobanan kommer finnas på Stortorget under hela vintern fram till sportlovet, vecka 8 i februari.

Under måndagen påbörjades alltså förberedelserna för skridskobanan. Serviceförvaltningen bygger grunden där banan ska stå och under vecka 47 kommer själva anläggningen som ska byggas upp. Runt skridskobanan ska det vara belysning som är tänd under banans öppettider och den extrainsatta julparkeringen kommer vara precis bredvid.

– Det känns kul att kunna erbjuda en skridskobana mitt i city och jag tror att det kommer att uppskattas hos invånare och besökare. Det går bra att ta med sina egna skridskor och åka. Välslipade skridskor har vi förstått är bra, säger Lisa Söderholm.

Skridskobanan är ett samarbete mellan Kalmar city, Kalmar kommun och Destination Kalmar. Den var planerad redan förra året, men då gick det inte att genomföra.

– Vi var framme med planeringen förra året och var i stort sett helt klara - vi skulle bara trycka på knappen. Men sedan satte pandemin stopp för det med restriktioner och annat. Men nu blir det äntligen av. Vi längtar!

Skridskobanan är öppen och belyst följande tider:

Öppet 27/11 – 27/2

Måndag-fredag: 10.00-20.00

Lördag-söndag: 10.00-18.00

Foto: Agnes Aronsson

Nu byggs det på Stortorget.

Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.