Annons

Nu drar Fritidsbankens sommarlovsturné igång: ”Ganska omfattande”

Från och med den 27 juni kör Fritidsbanken igång sin stora sommarlovsturné där man åker runt i Kalmar kommun och stannar vid utvalda ställen. Med sig har man ett släp fullpackat med fritidsartiklar.
– Vi försöker nå ut till så många som möjligt och vi tar med oss fritidsartiklar som passar för de ytor vi besöker, säger Mats Gunnarsson, handledare Fritidsbanken.
Publicerad 27 juni 2022
Foto: Privat

Fritidsbanken är som ett bibliotek, men istället för böcker lånar man ut sport- och friluftsprylar. I sommar drar Fritidsbanken i Kalmar ut på en sommarlovsturné där man hoppas bidra till att barn och ungdomar får röra på sig och prova på nya aktiviteter.

– Det är en form av marknadsföring för att vi ska bli ännu mer kända i Kalmar och vad vi gör. Vi lånar ut gratis till alla och det är ett bra återbruk. Det är våra ledord: ”Alla får låna”. Framförallt jobbar vi för att barn och ungdomar ska röra på sig mer, säger Mats Gunnarsson, handledare Fritidsbanken.

Annons

Föra sommarlovsturnén ägde rum 2019 men sedan satte pandemin stopp för de två senaste somrarna. Nu är man åter på banan och kommer till flera platser i Kalmar kommun. Var man kommer att stå med sitt släp fullpackat med fritidsprylar presenteras på deras sociala medier-konton.

– Det är ganska omfattande faktiskt. Vi kommer att göra det här hela sommaren där man kan testa på lite allt möjligt. När vi står i Rockneby har man pickleballbanor och en asfalterad yta. Där kanske vi tar med oss lite inlines, skateboard, pickleballracket med mera. När vi är vid Norrlidsbadet är det lite mer inriktat mot stranden.

Fritidsbanken kommer bland annat besöka Norrliden, Oxhagen, Smedby, Rockneby, Läckeby, Lindsdal, Ljungbyholm, Påryd, Hagby och Tvärskog. Fritidsbanken som vanligt öppet på huvudkontoret på Verkstadsgatan 3 under sommaren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons