Nu drar Kalmarsundsveckan igång

Kalmarsundsveckan är södra Sveriges största hållbarhetsevent och i år firar man 10-årsjubileum. I år gästar bland annat Kattis Ahlström, Madeleine Westin och Frida Boisen.
Publicerad 7 september 2022
I fredags samlades teamet bakom Kalmarsundsveckan och spikade de sista detaljerna.
I fredags samlades teamet bakom Kalmarsundsveckan och spikade de sista detaljerna.Foto: Pressbild

Kalmarsundsveckan är en mötesplats för hållbar utveckling och det är nio stycken regionala aktörer som står bakom eventet: Riksbyggen, Kalmar energi, Kalmarhem, Länsförsäkringar, Linnéuniversitetet, WSP, Skanska, Kalmar vatten och Kalmar kommun. Tanken är att vara en arena där näringsliv, offentlig verksamhet, forskare och privatpersoner kan samlas för att diskutera hållbarhetsfrågor, lära och inspireras av varandra.

”Några ur höjdpunkter ur programmet är bland annat en av valets sista utfrågningar av lokala politiker i ett format inspirerat av Kattis Ahlströms populära frågeprogram ”Muren”, heta hållbarhetstips från Frida Boisen och Madeleine Westin ger oss framtidens väderprognos”, skriver arrangören.

Eventet hålls i Kalmarsalen 7-9 september men har man inte möjlighet att vara på plats fysiskt går det att delta via livestream via Kalmarsundsveckans hemsida och Facebook-sida. Där kan man även hitta hela veckans program, läsa på om föreläsarna och anmäla sig till evenemanget.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.