Nu får cyklister egna skyltar i Kalmar

Anledningen är att uppmärksamma cyklister på vad som gäller i en viss typ av trafiksituation.
Publicerad 8 juli 2020
Tre cykelskyltar sätts upp längs med Erik Dahlbergs väg i Kalmar.
Tre cykelskyltar sätts upp längs med Erik Dahlbergs väg i Kalmar.Foto: Thomas Eidrup, Kalmar kommun

Tre tillfälliga skyltar har satts upp av Kalmar kommun vid tre olika cykelpassager och övergångsställen längs Erik Dahlbergs väg i Kalmar. Anledningen är att uppmärksamma cyklister på vad som gäller i en viss typ av trafiksituation.

De tillfälliga skyltarna kommer sedan att flyttas runt mellan liknande platser efter att ha suttit uppe i en till två månader.

– Vi vill sporra cyklister att vara extra försiktiga när man korsar vissa större gator där det inte finns trafikljus. Det är inte alltid enkelt att veta vilka regler som gäller i alla trafiksituationer, men vi kan försöka att hjälpas åt och samspela i trafiken för att undvika olyckor. Vi har redan en generellt hög nivå av trafiksäkerhet med relativt få olyckor i kommunen men jobbar för ständiga förbättringar, säger Thomas Eidrup, cykelstrateg på Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.